(SONDAJ) UE și NATO; Diferențe mari între Chișinău și restul Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ponderea celor care vor ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană sau Uniunea Eurasiatică rămâne destul de apropiată. Totuși, atunci când vine vorba despre Chișinău și restul țării, diferențele sunt vizibile.

Potrivit unui sondaj realizat de către Magenta la comanda International Republican Institute, dacă ar fi puși să aleagă între Uniunea Europeană și cea Eurasiatică, 40% dintre cetățeni ar opta pentru prima variantă, iar 43% pentru cea de-a doua.

Atunci când vine vorba doar despre Chișinău, situația se schimbă semnificativ. Astfel, 60% din cetățeni își doresc aderarea la Uniunea Europeană și doar 27 la cea Eurasiatică.

uant

O situație asemănătoare este și atunci când vine vorba despre o eventuală aderare la Alianța Nord-Atlantică. 21% din cetățenii țării își doresc o aderare la NATO, față de 42% care se declară împotrivă și alți 37% care nu au o părere clară.

În Chișinău situația este mai echilibrată. În timp ce 30% din locuitorii capitalei își doresc o aderare la alianța militară, 36% resping această idee.

pirita

Sondajul a fost realizat în perioada 1-23 septembrie pe un eșantion de 1516 persoane și are o marjă de eroare de 2,8%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...