Ambasadorul Rusiei: O flotă NATO la Marea Neagră ar provoca tensiuni suplimentare şi inutile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a afirmat că o eventuală înfiinţare a unei flote NATO la Marea Neagră ar provoca tensiuni suplimentare şi „inutile” în regiune, iar brigada multinaţională de la Craiova este un „pretext” pentru dislocarea unor forţe puternice ale Alianţei în vecinătatea Rusiei.

„Dacă aţi înfiinţa o astfel de flotă – nu e un secret din ce înţeleg că va fi o flotă NATO – ar provoca tensiuni suplimentare şi inutile în această regiune din mai multe motive, precum convenţiile care limitează prezenţa străină din regiune, cum ar fi Convenţia de la Montreux”, a spus diplomatul la Digi 24.

El a adăugat că astfel de iniţiative nu pot avea efecte benefice pentru regiunea Mării Negre. „Întreaga planetă a devenit destul de mică. Vedem că tensiuni într-o zonă pot influenţa şi alte zone îndepărtate, dar în această regiune relativ mică nu considerăm că o concentrare suplimentară a forţelor NATO poate avea evoluţii pozitive”, a spus el.

În ceea ce priveşte brigada multinaţională care va fi înfiinţată la Craiova, Kuzmin a spus că este doar un pretext pentru ca NATO să organizeze exerciţii în vecinătatea Rusiei şi să aducă echipamente grele în regiune, potrivit News.ro.

„Considerăm că orice escaladare a acestor forţe, care există deja în anumite ţări, precum şi în zone din România, ni s-a spus să nu ne îngrijorăm, că sunt dislocate prin rotaţie, considerăm că nu este o mare diferenţă între rotaţie şi permanenţă, pentru că este un pretext şi este deja un fapt, că e un pretext pentru dislocarea echipamentelor grele, e un pretext pentru a face exerciţii militare intense la graniţa noastră”, a spus Kuzmin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...