Este pentru prima dată când Irina Begu se califică atât de departe într-un turneu Premier Mandatory. 

În faza următoare, sportiva din România va întâlni o altă cehoaică, pe Petra Kvitova, locul 4 mondial şi a patra favorită pe zgura iberică. Va fi prima întâlnire a lor. Anul trecut, la Madrid, Kvitova a fost eliminată de o altă româncă: Simona Halep.

"Mă aşteptam să fac un meci foarte bun, chiar dacă ea este o jucătoare foarte bună. Am jucat solid de la început şi am ştiut ce trebuie să fac azi.", a declarat Irina Begu, după meciul cu Strycova, care a durat o oră şi 39 de minute.

În faza următoare, Irina Begu va juca în premieră cu Petra Kvitova, care în 2011 câştiga turneul de la Madrid. Actuala ocupantă a locului 4 se aşteaptă la un meci dificil în faţa româncei: "Cu siguranţă, a trebuit să joace bine ca să o bată pe Barbora. Este mereu dificil, mai ales pe zgură, acolo unde ajunge la orice minge. Nu ştiu cum joacă Begu acum, dar sunt sigur că antrenorul meu va afla totul pentru mine".

"Petra Kvitova este o jucătoare foarte bună. A câştigat două Grand Slam-uri, deci te poţi aştepta la ea la orice, oricând să joace foarte bine. Va fi un meci greu, eu n-am absolut nimic de pierdut şi mă voi bucura de acest meci.", a mai spus şi Irina Begu.

Begu (24 de ani) ajunsese în optimi după ce Andrea Petkovic nu s-a prezentat la meci.

100.315 euro şi 215 puncte WTA şi-a asigurat Irina Begu, graţie calificării în sferturile de finală ale turneului dotat cu premii totale în valoare de 4.185.405 de euro.