Messi vrea să plece de la Barcelona; Ce clauză a introdus

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

FC Barcelona şi Lionel Messi continuă negocierile pentru prelungirea contractului scadent în 2018, însă starul argentinian vrea să introducă o clauză în noua înţelegere prin care catalanii să-i permită să revină în Argentina atunci când va dori.

Cererea lui Messi, dezvăluită de diariogol.com, nu înseamnă că Messi se gândeşte să se despartă de Barcelona, ci doar că jucătorul de 29 de ani îşi doreşte să aibă posibilitatea de a pleca de pe Camp Nou fără probleme dacă va lua în calcul o întoarcere la clubul său de suflet, Newell’s Old Boys.

Sursa citată precizează că oficialii catalani nu iau în calcul acceptarea unei astfel de clauze, mai ales că Messi mai are în faţă câţiva ani buni de jucat la nivel înalt.

Totuşi, cel mai bun jucător al lumii nu a făcut un secret din dorinţa sa de a îmbrăca într-o zi tricoul echipei din oraşul natal.

„Visul meu din copilărie este să joc la Newell’s şi şi într-o zi se va îndeplini. Mereu mi-am dorit să joc în fotbalul argentinian, însă lucrurile au decurs în alt mod, dar nu regret nimic, evident. Am trăit puţin în Argentina. Am plecat de acolo la 13 ani, iar acum am 29.

Rădăcinile mele sunt aici. Sunt suporter al lui Newell’s şi aş fi încântat să revin. Discut mereu cu familia mea despre acest lucru. Avem totul aici, în Rosario, iar familia se află de asemenea aici”, a declarat Messi, la începutul lunii septembrie.

Mai mult decât atât, în luna august, vicepreşedintele lui Newell’s, Cristian D’Amico, a vorbit despre ambiţia clubului de a-l aduce pe Messi acasă, după Cupa Mondială din 2018.

„Sunt convins că putem face istorie, dacă îl vom avea pe cel mai bun jucător din lume în tricoul lui Newell’s. Cred că vom avea plăcerea să-l vedem pe Messi purtând acest tricou.

Imaginaţi-vă un meci cu Messi pe Coloso (Stadionul Marcelo Bielsa – n.r.), cu presa din întreaga lume. Sponsorii care vor veni vor face diferenţa din punct de vedere economic. Dincolo de valoarea sentimentală, ar putea ajuta clubul să scape de datorii”, a spus D’Amico.

Noul contract al lui Messi cu FC Barcelona ar urma să fie valabil până în 2021, atunci când argentinianul va avea 34 de ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...