Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este jurnalista Victoria Vasilos.

„Biblioteca publică din satul Cajba raionul Glodeni a împlinit 65 de ani de la fondare. Dacă în anul 1951 fondul de carte alcătuia 4200 de exemplare, atunci în prezent acesta estimează aproximativ 18 mii de cărți.

În raionul Glodeni sportul e la loc de cinste. Acest fapt este demonstrat de sportivii din echipa de fotbal Grănicerul Glodeni care, conform clasamentului stabilit de Federația Națională de Fotbal, se clasează pe poziția fruntașă în cadrul Campionatului Republicii Moldova la fotbal, divizia B, seria Nord.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:43 0:00
Link direct

În prezent drumul din centrul orașului Glodeni este în proces de reparație. De fapt, locuitorii raionului de mult timp așteptau aceste lucrări dat fiind faptul, că drumul deveniseră aproape impracticabil. Recent angajații SA Drumuri Bălți au purces la treabă. După ce au fost plombate toate gropile, suprafața de 7020 de metri pătrați de drum din centrul orașului a fost acoperită cu un strat de egalizare din beton asfaltic. Valoarea lucrărilor estimează un milion 880 mii lei, bani alocați din Fondul Rutier Republican.

De ziua oamenilor în etate, 307 persoane din raion, care au depășit vîrsta de 75 de ani, au primit din partea Fondului Republican de Susținere Socială a populației, cîte 500 de lei.

La invitația Asociației Norvegiene a Autorităților Locale și Regionale și al Congresului Autorităților Locale din Moldova, Emilia Vieru, primar de Fundurii Vechi și dl Ilie Calistru, primarul satului Ciuciulea, împreună cu alți 35 de primari din țară au avut ocazia să efectueze o vizită de studiu în Norvegia. Primarii s-au familiarizat cu activitatea administrației locale norvegiene, cu procesul reformei administrativ-teritoriale din Norvegia. Primarii din țara noastră s-au convins, că ar bine ca multe practici să fie preluate și aplicate și în Republica Moldova.

Anticipînd ziua profesională a lucrătorului poștal am aflat lucruri interesante despre cei, care activează în acest domeniu. Bunăoară în Centrul de Poștă Glodeni activează 41 de poștași repartizați în 24 de oficii poștale. Din totalul de angajați ai Centrului de Poștă Glodeni 90 sunt femei și 89 bărbați. Geanta unui poștaș cîntărește pînă la 16 kg și acesta parcurge aproximativ 20 km în fiecare zi.

Interesante informații, nu-i așa? Detalii despre cele menţionate mai sus cît şi despre multe alte lucruri şi activităţi netrecute în revistă, citiţi în ziarul raional Câmpia Glodenilor.”

[Transcriere: Nicu Gușan]

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG