Cibotaru: PLDM rămâne ferm pe poziția identificării unui candidat comun la prezidențiale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidului Liberal Democrat din Moldova rămâne ferm pe poziția identificării unui candidat comun al partidelor de dreapta anti-oligarhice la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Declarația a fost făcută de liderul formațiunii Viorel Cibotaru în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. Masanobu Yoshii.

„PLDM este determinat în continuare să sprijine partenerii de discuții pentru identificarea candidatului cu cele mai mari șanse la scrutin. Un candidat de dreapta care va fi garantul implementării reformelor, modernizării și înaintării Republicii Moldova pe calea integrării europene. Țara trebuie scoasă din captivitatea unei guvernări compromise. Acest regim antipopular trebuie demontat prin căi legale”, a menţionat liderul PLDM.

Viorel Cibotaru a vorbit şi despre asumarea răspunderii guvernului pentru cele 7 legi din domeniul financiar-bancar. Liderul liberal-democrat a subliniat că decizia de a pune pe umerii cetăţenilor întoarcerea miliardului este una injustă și ilegală.

„Consider că există alte metode prin care această problemă putea fi soluţionată. De fapt, adoptarea acestor 7 legi este o continuare a furtului din sistemul bancar”, a spus Cibotaru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...