De frică să nu rămână fără locul de muncă, şoferii ambulanţelor refuză să vorbească în faţa camerelor de luat vederi despre starea autosanitarelor. Ei se arată însă nedumeriţi de achiziţia celor opt maşini marca Chevrolet Captiva pentru şefi, în condiţiile în care aud mereu că nu sunt bani nici măcar pentru piese.

Directorul interimar al Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, Alexandru Ghidirinschi, susţine că procurarea
automobilelor a fost necesară, întrucât conducerea instituţiei se deplasa cu maşini vechi, care necesitau reparaţie zilnică. Ghidirinschi spune că autovehiculele costă până la 29 de mii de euro fiecare, dar s-a lăudat că a beneficiat de o reducere pe măsură achitând doar 24 de mii de euro, echivalentul a 500 de mii de lei.

Alexandru Ghidirinschi susţine că automobilele au fost cumpărate din banii acumulaţi din serviciile prestate contra plată. Deşi recunoaşte că ambulanţele sunt vechi, el spune că achiziţionarea câtorva autosanitare n-ar îmbunătăţi situaţia.

Reprezentanţii Serviciului de presă al Ministerului Sănătăţii au refuzat să comenteze situaţia, menţionând că decizia aparţine în totalitate Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, adică Serviciului 903. În prezent, instituţia are în dotare 355 de ambulanţe, dintre care doar 250 sunt funcţionale. Potrivit numărului de solicitări, sunt necesare însă aproximativ 450 de autosanitare.