A patra armată a lumii își va dispune bombardierele nucleare în cele mai fierbinți zone

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

India va trimite noile avioane Rafale, capabile să poarte bombe nucleare, lângă regiunile disputate cu Pakistan sau China, speculează presa chineză de stat, citată de hindustantimes.com.

India trece printr-un moment de creștere masivă a achizițiilor militare și nu ezită să își dovedească capabilitățile.

Joi, armata indiană, a patra forță militară a lumii, a anunțat că a efectuat o serie de „lovituri chirurgicale” în regiunea Cașmir, împotriva unor militanți care s-ar fi pregătit să organizeze atentate.

Vineri, presa chineză de stat a scris că India se pregătește să își pună la treabă noile avioane cumpărate de la francezi.

De notat că avioanele nu au ajuns încă. Contractul în valoare de 8,7 miliarde de dolari prevede ca livrarea celor 36 de avioane Rafale va începe peste trei ani.

Când avioanele vor ajunge însă, acestea vor fi dispuse cel mai probabil în zonele disputate cu Pakistan sau China, potrivit Global Times.

Avioanele sunt capabile să poaret bombe dotate cu focoase nucleare, astfel că capacitatea de descurajare a Indiei va fi întărită semnificativ.

În acest moment, potrivit Stockholm International Peace Research Institute, India este cel mai mare importator de arme din lume, cheltuind în jur de 100 de miliarde de dolari din 2014 și până acum.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...