Benzema nu se mai poate întoarce în naționala Franței

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Am ales ceea ce eu consider că este spre binele echipei Franţei”, a declarat joi selecţionerul Franței, Didier Deschamps, referitor la absenţa lui Karim Benzema din lista jucătorilor convocaţi pentru următoarele două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Întrebat dacă Benzema trebuie să-şi ceară scuze pentru a reveni în echipa Franţei, Didier Deschamps a răspuns: „Am ales, iar atunci când alegi nu contează jucătorul, eu aleg ceea ce consider că este spre binele echipei Franţei”.

Chiar înainte de EURO 2016, Benzema declara că Deschamps a ”cedat presiunii unei părţi rasiste a Franţei” neincluzându-l în lista jucătorilor pentru acest turneu.

„Tot ceea ce este în afară ştiu că pe voi vă preocupă foarte mult. Pentru mine nu este ceva nou. Important este că jucătorii, cei 23, sunt aici pentru două meciuri care ne aşteaptă şi care sunt foarte importante în vederea calificării la Cupa Mondială”, a declarat selecţionerul după ce a anunţat lista celor 23 de fotbalişti convocaţi pentru disputarea meciurilor din preliminarii cu Bulgaria (7 octombrie), pe Stade de France, şi cu Olanda (10 octombrie), la Amsterdam.

La sfârşitul lunii august, Deschamps a explicat că Benzema „a spus unele lucruri fiind un pic în afara subiectului”, dar a afirmat şi că ”şi altora li s-a întâmplat în trecut şi asta nu m-a împiedicat să-i convoc”. El a conchis că „nu este momentul” ca Benzema să revină în naţionala Franţei.

Federaţia franceză a decis la jumătatea lunii aprilie să-l excludă pe Karim Benzema din echipa naţională în numele „exemplarităţii” şi a ”păstrării grupului” după ce a fost acuzat de „complicitate la tentativă de şantaj” asupra colegului său Mathieu Valbuena într-o afacere cu tentă sexuală şi „participare la o asociere de răufăcători”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...