Pe cei patru membri ai familiei Percic i-am găsit la Asociaţia Surzilor din Moldova, unde participă săptămânal la diferite activităţi, împreună cu alte persoane care întâmpină probleme de auz. Părinţii sunt hipoacuzici, la fel şi copiii de 8 şi, respectiv, 12 ani.

Oxana Percic mai spune că fără aparate de auz, cei patru membri ai familiei nu se pot descurca, iar un astfel de aparat costă peste 15 mii de lei.

O altă persoană cu deficienţe de auz este Olesea Palade. Femeia spune că şi-a pierdut auzul la trei ani, după o răceală puternică. Acum, primeşte pensie de invaliditate, care însă, nu-i ajunge pentru cheltuielile lunare.

Femeia se plânge că persoanelor cu dizabilităţi le este foarte greu să-şi găsească un loc de muncă, întrucât angajatorii nu-i acceptă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Stat al Muncii, cinci la sută din locurile de muncă sunt destinate persoanelor cu necesităţi speciale, iar angajatorii sunt obligaţi prin lege să le angajeze. În Republica Moldova sunt peste cinci mii de oameni cu dizabilităţi de auz.