Begu, ultima reprezentantă a României, a beneficiat, la simplu de abandonul numărului 10 mondial, Andrea Petkovic, şi a acces în turul următor. Pe locul 37 în clasamentul WTA, Begu o va întâlni pe câştigătoarea disputei Varvara Lepchenko-Barbora Zahlavova Strycova.

Bucureşteanca s-a calificat şi în optimile probei de dublu. Alături de spanioloaica Lara Arruabarrena, a învins perechea din Cehia, Hradecka-Hlavackova, cu 6-3 şi 6-2.

Şi Raluca Olaru este la un pas de ”sferturi”. Românca şi Janette Husarova au însă meci cu principalele favorite, Martina Hingis şi Sania Mirza.

Doar Monica Niculescu, care a făcut pereche cu Anabel Medina Garrigues, s-a oprit în primul tur, fiind învinsă de cuplul Kristina Mladenovic (Franţa)/Karolina Pliskova (Cehia) cu 6-3, 6-4, luni, în runda inaugurală a probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Madrid (WTA), dotat cu premii totale de 4.185.405 dolari.

Niculescu şi Medina Garrigues vor fi recompensate pentru participare cu 8.125 euro şi 10 puncte WTA.

Românca va lua şi 3.190 euro şi 20 de puncte WTA pentru evoluţia de la simplu, unde a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor.