„Toate măsurile s-au petrecut fără încălcarea ordinii publice. Într-adevăr, am fost nevoiţi să închidem şi PMAN, pentru că s-au adunat un număr mai mare de participanţi. Toţi participanţii la acest marş-miting s-au conformat dispoziţiei primarului general. Adică nu am avut abateri”, a raportat Muşuc.

În replică, primarul capitalei a declarat că „asta denotă faptul că oamenii care au ieşit în piaţă nu au alte intenţii decât acelea de a-şi exprima nemulţumirea, ceea ce este, de fapt, firesc”.

„Nu ştiu dacă s-a aşteptat cineva ca să fie atât de multă lume şi să fie blocată circulaţia în centru. Nu este cu titlu de reproş, dimpotrivă, manifestaţiile sunt în cadrul legal şi dacă este un număr mai mare de oameni decât capacitatea unei suprafeţe, transportul se sistează în mod automat. Ceea ce, de fapt, ieri şi s-a întâmplat”, a mai adăugat Dorin Chirtoacă.

Zeci de mii de oameni din toate colţurile republicii au ieşit duminică în stradă la apelul lansat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr. Nemulţumiţi de jafurile din sistemul bancar şi abuzurile comise de guvernanţi sub paravanul integrării europene, manifestanţii au cerut demisia actualului Guvern şi a conducerii unor instituţii de stat precum Procuratura Generală, Centrul Naţional Anticorupţie, Consiliul Concurenţei, Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Serviciul Vamal, dar şi Curtea Supremă de Justiţie. În plus, protestatarii au solicitat ca raportul companiei americane Kroll, care a investigat jaful de miliarde de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, sa fie făcut public în varianta originală, în limba engleză.

Potrivit organizatorilor, la miting au participat peste 50 de mii de persoane. Poliţia capitalei a refuzat însă să anunţe un număr al protestatarilor.

Precizăm că şi moldovenii din străinătate s-au solidarizat cu protestatarii de la Chişinău. În Franţa, Italia, Grecia şi Irlanda, zeci de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de acţiunile guvernării de la Chişinău.