În ajun de campanie electorală Mihai Ghimpu și-a amintit de moldovenii cu cetățenie română

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În ajun de campanie electorală candidatul Partidului Liberal desemnat la funcția de președinte al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, și-a amintit de moldovenii cu cetățenie română. Acesta a anunțat că i-a trimis o scrisoare premierului român Dacian Cioloș, în care îi cere să ia „măsuri de urgență pentru a exclude erorile din legislația românească” astfel încât moldovenii să poată beneficia de toate drepturile constituționale românești.

„Am expediat Prim-ministrului României, Dacian Cioloş o scrisoare deschisă cu privire la adoptarea unei Ordonanțe de Urgență, care ar înlătura lacunele legislative și/sau normative din legislația României, astfel încât cetățenii noștri să poată beneficia de toate drepturile lor constituționale, inclusiv de perfectarea pașapoartelor românești”, a anunțat marți liderul PL.

Ghimpu a declarat că, în ultima perioadă copii minori, în cazul în care nu a fost solicitată cetățenia română de unul dintre părinți, trebuie să redobândească din nou cetățenia, ceea ce din punctul său de vedere, este incorect.

„Rog să propuneți Guvernului, pe care-l conduceți, o Ordonanță de Urgență, care ar înlătura lacunele legislative sau normative din legislația României, astfel încît cetățenii noștri să poată beneficia de toate drepturile constituționale, inclusiv de perfectarea pașapoartelor. Înlăturarea cît mai grabnică a acestor inadvertențe legislative impardonabile ar lipsi forțele anti-naționale și reacționare de argumente speculative pe acest subiect, cu mare răsunet și impact, la Chișinău și mai ales acum, cînd în RM a început perioada electorală, a alegerilor președintelui, iar forțele pro-ruse și anti-naționale nu ratează nici o ocazie să arunce cu pietre în grădina roditoare a României”, se spune în scrisoare.

Totodată, Mihai Ghimpu a menționat că, ceea ce solicită, în „numele numeroșilor cetățeni români din stînga Prutului, este corectarea acestor inadvertențe legislative”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...