Andrei Năstase: „Reţinerea de astăzi a judecătorilor este o măsură de precauţie a lui Plahotniuc”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, spune că reţinerea de astăzi a judecătorilor implicaţi în schema de spălare de bani prin intermediul sistemului judecătoresc este o măsură de precauţie luată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Năstase spune că reținerile de astăzi au fost făcute în contextul în care mai mulţi judecători erau gata să colaboreze cu instituţiile internaţionale pentru a furniza informaţii importante despre spălarea de bani.

„Arestarea judecătorilor la distantă de ani de zile din momentul în care personal le-am demascat implicarea în spălătoria rusească de miliarde, este o măsură de precauție personală luată de marele beneficiar, Plahotniuc. E la fel ca și în cazul complicelui său Platon, arestat și extrădat la comandă înainte să facă declarații pentru presă și instituțiile internaționale de investigație. Mai multi judecători erau pe punctul de a colabora cu instituțiile internaționale pentru a le furniza date esențiale și numele comanditarilor și ale coordonatorilor schemei în schimbul unor garanții legale”, a scris Năstase pe o rețea de socializare.

Liderul PPDA apreciază că „prin aceste acțiuni Plahotniuc sfidează și chiar obstrucționează o investigație internațională, iar consecințele vor fi din cele mai dureroase”.

Amintim că marți Năstase a lansat un apel către instituțiile de drept din Uniunea Europeană, solicitând demararea unei anchete asupra persoanei sale, în legătură cu acuzațiile care i se aduc.

„Acțiunile mele din ultimii ani au deranjat vădit regimul, în fruntea căruia stă oligarhul Vladimir Plahotniuc, deconspirat de către justiția de la Londra drept principalul beneficiar al atacurilor raider, care au șubrezit sistemul bancar și au constituit un prim pas în jaful miliardului, ducând faima Republicii Moldova în toată lumea. De asemenea, am deconspirat public marea spălătorie de dolari din Federația Rusă, prin intermediul justiției aflate la cheremul afaceristului. În aceste condiții, oligarhul Vladimir Plahotniuc, cel care conduce cu mână de fier țara, care controlează justiția, economia și politicul din Republica Moldova, a demarat un adevărat linșaj mediatic la adresa mea”, se arată în apelul lui Andrei Năstase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...