20 de documente falsificate, reținute în punctul de trecere Giurgiulești-Galați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De la începutul lunii septembrie până în prezent, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați s-au înregistrat 17 cazuri în care conducătorii auto, cetățeni ai Republicii Moldova și străini, au prezentat 20 de acte de însoțire pentru mijloacele de transport cu indici de falsificare.

Cel mai recent caz, polițiștii de frontieră l-au consemnat în noaptea de 19 septembrie, pe sensul de intrare în Republica Moldova. Inspectorii controlului de frontieră au depistat la un cetățean al Turciei patru asigurări obligatorii auto externe Carte Verde, falsificate. Documentele, eliberate de autoritățile bulgare, au fost prezentate pentru un autocamion marca Renault, care tracta o semiremorcă Schimtz, ambele înmatriculate în Georgia.

Inițial, șoferul a dat spre control două Cărți Verzi, polițiștii de frontieră stabilind prezența semnelor vădite de falsificare, prin necorespunderea cu un document autentic, au realizat verificări suplimentare. În rezultat, s-au depistat alte două asigurări auto pe numerele autovehiculelor, care aveau, pe lângă termenul de valabilitate expirat, aceleași indici de falsificare.

Șoferul de 45 de ani, a declarat că nu cunoștea despre falsurile depistate în documente, deoarece acestea au fost perfectate de către compania de transport din Turcia, la care activează.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...