Scandalul între grupul de locuitori din satul Dubăsarii Vechi şi vicepreşedintele raionului Criuleni Vitalie Verebceanu a început acum câteva luni. Oamenii au refuzat să meargă la muncă în satele vecine cu transportul administrat de familia lui Verebceanu, pe motiv că funcţionarul a început să ceară taxe suplimentare.

Oamenii spun că nu s-au lăsat intimidaţi de Vitalie Verebceanu şi au început să circule cu alt transport, dar chiar din prima zi au întâmpinat piedici.

În urma acestui incident, sătenii au mers acasă la Vitalie Verebceanu să-i ceară socoteală. Pentru că nu au fost ascultaţi, ei au încercat să abordeze problema la consiliul local. Ulterior, Verebceanu a depus o plângere la poliţie, pe motiv că grupul de localnici au făcut scandal la poarta sa şi a întrerupt şedinţa consilierilor. Câteva persoane s-au ales chiar cu amenzi. Unii consilieri locali au spus însă altceva.

Vitalie Verebceanu nu a fost de găsit pentru declaraţii. Soţia acestuia ne-a spus că el a suportat o intervenţie chirurgicală. Femeia susţine că de fapt soţul său este cel care a refuzat să lucreze cu persoanele respective. Primarul satului Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, Vitalie Casian, a refuzat să facă declaraţii despre acest conflict.