Putin susţine că există încercări de manipulare a opiniei publice înainte de alegerile legislative

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a susţinut sâmbătă dimineaţă că a observat „tentative de manipulare” a opiniei publice în timpul campaniei pentru alegerile legislative programate pentru duminică. Declaraţia liderului rus vine după ce mai mulţi suspecţi ucraineni au atacat cu petarde ambasada Rusiei de la Kiev, transmite Reuters.

Presa ucraineană a relatat sâmbătă dimineaţă că până la 20 de suspecţi neidentificaţi au aruncat cu petarde în ambasada rusă de la Kiev, deşi clădirea nu a fost avariată în incident.

Între timp, prim-ministrul ucrainean a confirmat atacul asupra ambasadei ruse, precizând că actele de huliganism sunt inacceptabile în Kiev.

„În ceea ce priveşte ambasada rusă, ştim că acesta este un act de huliganism. Însă este inadmisibil, pentru că capitala ucraineană ar trebui să stabilească un model diferit de cultură. Cred că este un incident minor, care nu are nevoie de comentarii”, a declarat premierul Volodîmîr Hroisman.

Anterior, autorităţile ucrainene au susţinut că nu pot garanta securitatea misiunii diplomatice ruse în timpul alegerilor pentru Dumă. Însă, purtătorul de cuvânt de la Kremlin a răspuns că autorităţile ucrainene au obligaţia de a asigura securitatea misiunii diplomatice potrivit Convenţiei de la Viena a Relaţiilor Diplomatice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...