Producătorii agricoli pot obține granturi de până la 20 mii de dolari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Producătorii agricoli din Republica Moldova, care aplică practici de management durabil al terenurilor, asigurând menţinerea sănătăţii şi productivităţii solului, pot obține granturi de până la 20 mii de dolari. Proiectul Băncii Mondiale „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P) de comun cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerul Mediului lansează cel de-al 5-lea apel pentru aplicarea la Programul de granturi post – investiționale „Managementul durabil al terenurilor”.

Grantul post – investițional va rambursa 50% din valoare investiției eligibile, cu un plafon de 20 000 dolari SUA per producător agricol. Pentru granturi nu pot aplica producătorii din orașele Chișinău și Bălți.

Conform prevederilor Programului, îşi vor putea rambursa investiţia fermierii care, începând cu 1 noiembrie 2015, au procurat utilaje/mașini agricole noi, anul producerii cărora începe cu 2014 şi au aplicat, după data de 1 noiembrie 2015, practici de management durabil al terenurilor, precum tehnologii No-till și Strip-till, fâșii vegetative de filtrare, cultivare pe contur, management integrat al dăunătorilor, perdele forestiere de protecție, măsuri agro-forestiere, măsuri hidrotehnice, sisteme de captare a apei de ploaie, ș.a.

Dosarele de aplicare pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) până pe 15 decembrie 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...