„Din datele oferite de flightradar24.com, am aflat că în ziua de 29 august au existat doar două curse avia de la Kiev la Chişinău, din care una este o cursă de linie, iar cealaltă a fost o un charter operat de o companie privată ucraineană. Modelul avionului utilizat pentru cursa charter coincide cu modelul descris de Veaceslav Platon, prin intermediul avocaţilor săi”, scrie agora.md

Potrivit sursei, „Platon a fost adus în aeroportul Julhanî din Kiev. Avionul a decolat la 21:25 şi a aterizat la 22:13 la Chişinău. Pentru transportarea omului de afaceri a fost utilizat avionul Raytheon 390 Premier care aparţine întreprinderii ucrainene private „Центр Деловой Авиации”. Aparatul de zbor este prevăzut pentru transportarea a 6 pasageri, având mai multe dotări de lux. El este cel mai mare avion din clasa sa”.

Deocamdată nu se cunosc informaţii despre costul unui astfel de zbor.

„Potrivit site-ului sherpareport.com, o astfel de cursă costă cel puţin 15 mii de dolari, fără a include taxele aeroportuare”, notează agora.md.

Menţionăm că Ministerul Afacerilor Interne a confirmat oficial că omul de afaceri Veaceslav Platon a fost adus în Moldova din Ucraina cu o cursă charter.

Veaceslav Platon a fost extrădat pe 29 august, fiind cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt care a prejudiciat Banca de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Procurorii mai spun că banii obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.

Anterior, Platon a respins acuzaţiile şi a declarat că dosarul penal a fost deschis la comanda oligarhului Vladimir Plahotniuc.