Suspendarea operaţiunilor "se va aplica pe teritoriul Republicii Arabe Siriene timp de şapte zile, începând de luni orele 19:00 (16:00 GMT) până pe 18 septembrie miezul nopţii (21:00 GMT)", a anunţat armata siriană într-un comunicat.

"Armata îşi rezervă dreptul de a riposta în consecinţă şi de a folosi toate mijloacele militare pentru a riposta tuturor încălcărilor (armistiţiului) din partea grupărilor armate", se precizează în comunicat.

Armata siriană este în prezent angajată pe mai multe fronturi: în Alep (nord), în regiunea Lattakia (vest), în regiunea Damasc şi în sudul ţării.

Armistiţiul între regimul de la Damasc şi rebeli a intrat în vigoare luni seara, în virtutea unui acord ruso-american care nu a fost aprobat în mod oficial de opoziţie şi rebeliunea siriană. Regimul şi-a dat deja aprobarea pentru această încetare a ostilităţilor.

Cu puţin timp înainte şi armata rusă anunţa suspendarea loviturilor aeriene 'pe întreg teritoriul' Siriei începând cu ora 16:00 GMT, cu excepţia zonelor controlate de grupările 'teroriste', în urma acordului ruso-american de încetare a ostilităţilor.