„Nu mi-a ieşit din minte ideea de mă întoarce de unde am plecat, însă consider că dacă aş reveni, duşmanii mei vor face orice pentru a mă nimici.
Lucrurile au luat-o razna foarte repede. O să mă întorc atunci când voi avea posibilitatea pentru a face viaţa ucrainenilor mai uşoară”, a declarat Ianukovici.

De cealaltă parte, preşedintele Petro Poroşenko a declarat că întreaga ţară aşteaptă cu nerăbdare revenirea lui Ianukovici.

„Cred că va fi mai bine pentru Ucraina. Nu sunt sigur că va fi bine pentru el. Îl aşteptăm cu nerăbdare şi suntem gata să-i ieşim în întâmpinare. Cu cât mai repede va reveni, cu atât mai bine. Să fie el conducătorul protestului  - cel din puşcărie”, a comentat Poroşenko.

Pe 21 februarie, fostul preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici a fost demis, găsindu-şi refugiul în Rusia. S-a întâmplat după câteva luni de proteste din Piaţa Independenţei din Kiev, care s-au transformat în vărsări de sânge.

În prezent, Ianukovici este cercetat penal. Pe 12 ianuarie, ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Arsen Avakov, a anunţat că fostul preşedinte al ţării, împreună cu alţi foşti oficiali, printre care şi fostul premier Mikola Azarov,  sunt căutaţi de Interpol.