(VIDEO) Un candidat se retrage din cursa electorală; Se declară învins în fața mafiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Activistul Oleg Brega, care s-a înregistrat în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, a anunțat că se retrage din acest proces, întrucât candidatul PD-ului este favorizat de autorități.

Într-o declarație publică, Brega a declarat „descalificant” pentru CEC și întreaga Republică Moldova faptul că Marian Lupu, candidatul PD, a fost desemnat nr.1 în buletinul de vot.

„Este imposibil să colectezi semnături în trei ceasuri, dacă ai primit listele de subscripție vineri la ora 2 și la ora 5 se închid toate primăriile. Iată vin acum de la primăria Căușeni și mi-au spus că sâmbătă nu lucrează, la ora 5, vineri, se închide. De unde a luat Marian Ilici Lupu ștampile vineri noaptea sau sâmbătă toată ziua dacă admitem că el a colectat semnături?”, a declarat Oleg Brega.

Activistul a calificat această decizie drept una „inadmisibilă” spunând că nu poate înțelege cum Lupu deja a doua zi, sâmbătă, a depus listele cu semnături la CEC.

În aceste condiții, Brega a declarat că „electorala” s-a compromis și că se retrage din cursa pentru prezidențiale.

„Nu mai vreau să concurez cu așa condiții și cu așa concurenți și cu toată flora și fauna ceea de pretinși candidați independenți care tot de la mafie sunt trimiși”, a precizat Oleg Brega.

Amintim că sâmbătă, 10 septembrie, CEC a anunțat că Marian Lupu a fost înregistrat în cursa electorală, fiindu-i acceptate semnăturile colectate în susținerea sa.

Asta chiar dacă, potrivit liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, CEC a încălcat legea atunci când a primit setul de documente din partea lui Lupu sâmbătă, 3 septembrie.

Președinta CEC, Alina Russu, a precizat însă că legislația nu a fost încălcată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...