Maia Sandu cere și publicarea stenogramei de la ședința secretă a Guvernului din noiembrie 2014

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a cerut desecretizarea stenogramei ședinței secrete a Guvernului Gaburici din 27 martie 2015, privind acordarea creditului de urgenţă în valoare de 5,6 miliarde de lei în cazul Băncii de Economii a Moldovei, vine cu o reacție după ce documentul a fost desecretizat.

Sandu spune că a cerut desecretizarea documentului pentru a arăta că guvernatorul de atunci al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, a cerut banii pentru salvarea depozitelor oamenilor și evitarea unei crize bancare.

„Îi amintesc “colegului” de vot Filip că eu nu am mințit niciodată în legătură cu garanția din 2015, și nici în legătură cu alte lucruri. Stenograma este o dovadă clară că guvernatorul de atunci al Băncii Naționale, Drăguțanu, a cerut banii pentru salvarea depozitelor oamenilor și evitarea unei crize bancare. Dacă a mințit, va face pușcărie. Din document este clar că eu am avut o poziție categorică, în timp ce actualul prim-ministru și restul miniștrilor PD-ului au tăcut chitic, arătând astfel că le este absolut indiferent subiectul. Cererea de chemare în judecată rămâne valabilă până la publicarea stenogramei de la ședința secretă din noiembrie 2014, la care s-a eliberat prima garanție înainte ca BNM să fi introdus administrare specială la cele 3 bănci”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

Citește și: (DOC) Stenograma ședinței secrete de Guvern: Cum s-a votat acordarea creditului de urgență la BEM

Premierul Pavel Filip a publicat astăzi stenograma ședinței secrete a Guvernului Gaburici din 27 martie 2015, privind acordarea creditului de urgenţă în valoare de 5,6 miliarde de lei în cazul Băncii de Economii a Moldovei.

„Public aici stenograma ultimei ședințe de guvern privind acordarea creditului de urgenţă în cazul BEM, bani care aveau rolul de a proteja economiile oamenilor. Înțeleg că doamna Maia Sandu a dat în judecată Guvernul pentru acest document, îi ofer prin această postare posibilitatea să o citească, să nu mai cheltuie bani pe judecată şi timp pe show-uri electorale. Aici sunt argumentele prezentate de Guvernatorul BNM şi de ministrul de Finanțe (PLDM!), argumente care se pare că au fost suficient de convingătoare pentru doamna ministru Maia Sandu (pe atunci o bună ascultătoare a indicațiilor de vot primite de la PLDM), din moment ce la finalul discuției votul a fost unanim. Legat de argumente sigur că se pot face dezbateri multe pro şi contra, dar totodată cred că e bine ca opinia publica să vadă ce stă în spatele discursurilor demagogice ale unor politicieni, care se laudă că s-au opus, dar de fapt au votat. Știți vorba aceea ‘am o opinie, dar nu sunt de acord cu ea’”, a scris premierul Filip.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...