„Este important ca mâine să vină cât mai mulţi aici, la Chişinău pentru ca guvernanţii noştri să dea nişte răspunsuri, nişte răspunsuri concrete: ce au făcut reprezentanţii instituţiilor statului atunci când s-a furat miliardul? De ce s-a furat acest miliard, de ce se fură în continuare? După ce vom primi aceste răspunsuri, să avem dreptul, să le spunem răspicat înainte marş, ei ştiu unde - la puşcărie!”, a enunţat publicistul şi profesorul universitar, Andrei Ţurcanu.

Jurnalistul Chiril Moţpan spune că guvernanţii ar trebui să-şi dea seama până la urmă că există în această ţară un popor cu demnitate, un popor care se respectă şi care vrea să fie respectat şi dacă nu corespund acestor deziderate a cetăţenilor, nu au decât să-şi dea demisia! „Ne-au dezamăgit profund, dar şi mai mult mă supără faptul că continuă să-şi bată joc mai departe de lume. Faptul că s-a furat un miliard nu este o încălcare, este o crimă a guvernanţilor faţă de propriul popor”, a adăugat Moţpan.

„A venit timpul ca poporul dacă îşi doreşte un viitor bun să ia puterea, nu să ceară demisia, ci să-i aresteze pe aceşti criminali de la putere care au fraudat această ţară cum au putut, să le naţionalizeze toate bunurile şi să le întoarcă pe bună dreptate locuitorilor acestui stat. Ţara noastră adevărată este România şi unica salvare este reîntregirea ţării. Noi nu am fost născuţi, crescuţi şi educaţi ca să stăm în genunchi în faţa hoţilor”, a sugerat regizorul Petru Vutcărău.

„Voi veni mâine la protest ca să protestăm împotriva celor care ne-au furat ţara în ultimii 20 de ani şi şi-au bătut joc de oameni, celor care au transformat politica într-o afacere personală cu implicarea nepoţilor, a fiicelor, a fiilor, a rudelor şi a subalternilor care cu câţiva ani în urmă le lustruiau pantofii, iar astăzi sunt miliardari şi oameni în ghilimele de succes. De asta, invit pe toată lumea mâine la protest ca să ne luăm ţara înapoi”, a exclamat jurnalistul Sandu Grecu.

Şi unii experţi ai Fundaţiei Universitare a Mării Negre de la Bucureşti, o organizaţie non-guvernamentală ce are ca principale preocupări promovarea şi o mai bună înţelegere a economiei, societăţii, educaţiei şi guvernanţei regiunii Mării Negre, afirmă că pentru a avea rezultate prezenţa în număr cât mai mare a oamenilor la această acţiune este foarte importanţă.

„Aceste proteste îşi au rolul său. În măsura în care clasa politică va simţi că este un fenomen de masă ceea ce se întâmplă acum, că oamenii chiar protestează, oamenii chiar sunt disperaţi şi ei vor fi nevoiţi să îşi schimbe atitudinea, politicienii mă refer. Ar trebui să insiste şi să fie mai mulţi”, a subliniat directorul Departamentului Analize economice, FUMN, Petrişor Peiu.

În acelaşi context, expertul Fundaţia Universitară a Mării Negre, George Scarlat a declarat că această clasă politică trebuie să ţină seama de semnalele din societate. „La noi a fost schimbat Guvernul în ianuarie 2012, Guvernul Boc, în urma unor manifestaţii de stradă şi nu erau cu mult mai numeroşi decât cei care manifestează la dumneavoastră”, a precizat expertul român.

Protestul organizat de Platforma Civică "Demnitate şi Adevăr" va avea loc mâine, la ora 13.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.