120 de oameni au suferit arsuri şi tulburări respiratorii, iar unul ar fi decedat, după atacul cu clor la Alep

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 120 de oameni au suferit arsuri şi tulburări respiratorii, iar unul ar fi decedat, după atacul cu clor lansat marţi de Guvernul sirian asupra unui cartier al oraşului Alep controlat de rebeli, au declarat martori citaţi de ITV.

Bilanţul anterior era de 70 de răniţi. Potrivit Protecţiei Civile Siriene, o organizaţie formată din voluntari care acţionează în zonele controlate de rebeli, elicoptere guvernamentale au aruncat butoaie cu clor asupra cartierului Sukari din estul Alepului.

Voluntarii au publicat pe Facebook imagini cu copii cu măşti de oxigen, după atac. Martori au declarat că peste o treime dintre victime sunt copii. Un bărbat de 29 de ani a fost ucis în atac.

Armata siriană nu a comentat informaţiile în legătură cu atacul de miercuri. Guvernul de la Damasc a negat anterior acuzaţiile privind folosirea de arme chimice în timpul războiului civil care macină ţara de cinci ani.

Potrivit unui raport al ONU consultat luna trecută de Reuters, forţele guvernamentale siriene sunt responsabile pentru cel puţin două atacuri cu clor, din 2014 şi 2015.

ONG-ul Protecţia Civilă a acuzat Guvernul şi pentru alte două presupuse atacuri cu clor, lansate în luna august. O comisie a Naţiunilor Unite anchetează acuzaţiile.

Alep este una dintre zonele cele mai grav afectate de escaladarea violenţelor în ultimele luni, după prăbuşirea parţială a armistiţiului negociat de Statele Unite şi Rusia în luna februarie. Duminică, forţele guvernamentale au asediat Alepul, pentru a doua oară din luna iulie. Oraşul este divizat de mult timp între zonele controlate de Guvern şi cele controlate de opoziţie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...