Comisia Europeană evaluează cum au fost cheltuiți banii alocați pentru liberalizarea regimului de vize

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La Chișinău s-a desfășurat astăzi prima rundă de evaluare din partea Comisiei Europene privind implementarea Suportului Bugetar în domeniul liberalizării regimului de vize 2014-2016. La aceasta au participat conducerea Inspectoratului General al Poliției și liderul echpei misiunii de evaluare, NORVELL Nicholas. Scopul întrevederii îl constituie evaluarea implementării anului II calendaristic al Suportului bugetar.

În cadrul întrevederii, reprezentanții IGP au oferit expertului o prezentare generală privind nivelul de implementare a indicatorilor de performanță pentru anul 2015. Domeniile de referință ale Matricei reflectă o serie de activități dedicate combaterii traficului ilicit de ființe umane și droguri, criminalitatea cibernetică, terorismul, conceptul de analiză a informației precum și cooperarea internațională. Sub incidența obiectivului evaluării cad atât subdiviziunile operaționale la nivel central, cât și inspectoratele de poliție teritoriale.

Potrivit unui comunicat de presă al IGP, la 11 septembrie curent urmează a fi întreprinsă vizita expertului pentru domeniul ordinii și securității publice, care va evalua punctual activitățile aferente segmentului de ordine și securitate publică. Atunci vor fi organizate vizite de lucru în teren pentru a aprecia capacitatea inspectoratelor de poliție teritoriale.

Amintim că în cadrul acestui program de asistență, IGP beneficiază de un suport financiar în valoare de 152 milioane lei, bani alocați pentru consolidarea capacităților de combatere a criminalității organizate și cea transfrontalieră.

Misiunea de evaluare se va încheia la 16 septembrie curent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...