Instabilitatea regională, discutată de Anatol Șalaru și omologul său polonez

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Apărării Anatol Şalaru a avut o întrevedere cu ministrul Apărării Naţionale al Poloniei, Antoni Macierewicz, la Kilce, Polonia. Discuţiile dintre cei doi oficiali au vizat instabilitatea din regiune, războiul hibrid purtat de Federaţia Rusă prin elemente de propagandă, dar şi problema transnistreană, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării.

De asemenea, în cadrul întrevederii, miniştrii au abordat subiecte cu privire la cooperarea militară dintre cele două armate, inclusiv posibilitatea semnării unui protocol de colaborare între Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi cel al Poloniei.

În acest context, Polonia şi-a exprimat disponibilitatea să ofere Armatei Naţionale echipament militar necesar pentru operaționalizarea Batalionului 22 de menţinere a păcii şi Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” şi să extindă oferta programelor de instruire a militarilor moldoveni la specialitățile dificitare.

De notat că ministrul Apărării Anatol Şalaru se află în Polonia, unde participă la cea de-a XXIV-a ediţie a expoziţiei internaţionale în domeniul industriei de apărare (MSPO-2016), care se desfăşoară în oraşul Kilce.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...