Maia Sandu îi răspunde lui Sturza: Îmi pare rău că ați preluat bârfele lui Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Maia Sandu i-a răspuns fostului premier Ion Sturza, care o îndemnase pe aceasta să participe la Forumul Civic de joi și să se „unească” cu Andrei Năstase în vederea alegerilor prezidențiale.

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu îl acuză pe Sturza că ar fi „atotștiutor”, lăsând de înțeles că acesta nu ar trebui să-i dea sfaturi.

„Se pare că știți mai bine decât mine ce decizie o să iau. Eu pot să vă spun un singur lucru: am făcut un angajament și o să-l respect. Am convenit împreună (PAS, PPDA și PLDM) să măsurăm șansele celor doi candidați prin sondaje, altele decât cele ale lui Plahotniuc. Vrem să rupem practica vicioasă de a lua decizii în funcție de părerile unor ‘profeți’. Vrem să știm pe cine o să sprijine oamenii. Aceasta înseamnă democrație, nu ‘prostioară’”, a declarat Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Ea s-a arată deranjată și de trecutul politic al lui Sturza.

„Apropo, problema nu constă în faptul că există cele două profesii veșnice: politica și prostituția, problema e că voi, clasa politică, le-ați îmbinat cu succes și ne spuneți că acest lucru este normal și moral. Nu, nu este nici normal, și nici moral”, a specificat ea.

Sandu, care a anunțat că nu va participa la Forumul Civic din „lipsă de timp”, a declarat că nu vede rostul participării la această ședință a reprezentatului Partidului Nostru, Ilian Cașu.

„Și îmi pare rău că ați preluat toate bârfele lui Dodon privind planurile Washingtonului și nu credeți că acest popor este capabil să-și decidă singur soarta”, încheie Maia Sandu.

Fostul premier Ion Sturza i-a transmis miercuri un mesaj public liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, pe care o sfătuiește să colaboreze cu președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

„Știu că ai decis de mai demult timp să mergi de una singură în alegeri… Știu, consideri că vei trece la pas în turul doi, iar de acolo rămâne doar o jumătate de pas până la râvnitul fotoliu. Căci așa spun sondajele domnului Plahotniuc, iar el este om de cuvânt, i-a promis doamnei Nuland că Moldova va rămâne fără de comuniști și va avea un președinte pro-occidental, ales de tot „poporul”. Cine, dacă nu domnia voastră, se încadrează perfect în acest profil de american dream?!”, se arată în mesajul lui Sturza.

„Deși tot cunosc că mă consideri un tip cu un trecut dubios de la care miroase a Panama Papers, îmi permit să-ți dau un sfat public: contezi, dacă faci alianță cu Andrei Năstase. Separat, moldovenii vor uita de voi până la Anul Nou”, continuă fostul premier.

Totodată, Sturza o avertizează pe Maia Sandu că dacă acum e menajată de holdingul media al lui Plahotniuc, acest lucru s-ar putea schimba din momentul în care Andrei Năstase s-ar retrage din cursă.

„Dacă vrei să schimbi cursul istoriei, succese! Dar mă tem că balonul de cristal va fi spart la prima adiere de vânt din partea holdingului. Ai nevoie de umbrelă și această umbrelă poate să ți-o ofere Andrei Năstase și alți bărbați și femei curajoși”, atenționează Sturza.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...