Mihai Ghimpu la întrevederea cu Pettit: „Nu rezistăm fără România, vom fi ocupați din nou, exact ca și Crimeea”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău, James Petitt, în cadrul căreia a declarat că Republica Moldova nu va rezista fără România și riscă să fie ocupată din nou de ruși, exact ca și Crimeea.

Ghimpu i-a relatat ambasadorului american toate evenimentele istorice ale poporului român, care „dovedesc că populația de o parte și alta a Prutului este una și aceiași, iar independența Republicii Moldova pentru mine nu a fost decât un pas spre Unire”.

„Eu am votat pentru independența acestui Stat în 1991 față de URSS, atunci nu era posibilă reunificarea. La moment avem aproximativ 30% din populația Republicii Moldova, în special tinerii, care își doresc Unirea, acest trend este unul în creștere, fapt care ne bucură și ne încurașează să luptăm”, a spus Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu a menționat că la moment există aceste tabere pro și contra în societate, pentru că nu am avut guvernare care să corecteze greșelile istoriei.

„Dacă conducerea de la 1990 încoace ar fi promovat adevărul despre noi, despre ocupație, despre identitate și limba pe care o vorbim, astăzi Unirea ar fi fost făcută. Pentru populația Republicii Moldova, astăzi este mai bine dacă aceste două state românești s-ar uni. De aceea consider că problema despre reunificarea cu România astăzi este mai viabilă ca niciodată”, a spus Ghimpu.

La rândul său, ambasadorul a spus că prin declarațiile sale, cum că „Moldova nu este România și trebuie să rămână un stat independent, iar unirea cu România nu este o alegere practică”, nu a dorit să atingă în nici un fel dreptul cetățenilor unioniști de a avea o viziune și o dorință de reunire și că Statele Unite nu au cum să împiedice reunificarea celor două state românești dacă poporul o va face.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...