Mihai Ghimpu își retrage semnătura de pe „Acordul de colaborare” cu PPEM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, anunță că își retrage semnătura de pe Acordul de colaborare cu Partidul Popular European din Moldova (PPEM), asta după ce PPEM a anunțat că refuză să se retragă din alianța pe care o are cu PSRM, PN și PCRM în Consiliul Municipal Chișinău.

„Având în vedere că PPEM, nici până azi nu a anunțat că se retrage din alianța tacită pe care o are cu PSRM, PN și PCRM în Consiliul Municipal Chișinău, Mihai Ghimpu, președintele PL, anunță că începând cu ziua de astăzi, 5 septembrie 2016, își retrage semnătura de pe acordul de colaborare semnat la 29 iulie 2016. Este blamabil faptul că Iurie Leancă a mers la Bruxelles, București și Sofia și a vorbit despre integrare europeană, iar la Chișinău s-a aliat cu partidele pro-ruse, care sunt anti-naționale și anti-europene”, anunță reprezentanții PL într-un comunicat.

Amintim că, în luna aprilie curent fracţiunea PPEM din CMC a propus organizarea unui referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă. Despre această iniţiativă au anunțat exponenţii partidului condus de Iurie Leancă, iar ulterior formaţiunea politică a difuzat şi un comunicat de presă, în care a anunțat că susține demiterea edilului.

La sfârșitul lunii iulie însă coaliţia majoritară, din care face parte și PL, a semnat un parteneriat cu PPEM, condus de Iurie Leancă. În urma acestui acord, Leancă s-a ales cu funcția de președinte al Consiliului parlamentar pentru integrare europeană


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...