Merkel și Hollande, „extrem de îngijorați” de conflictul din estul Ucrainei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Angela Merkel şi Francoise Hollande se declară îngrijoraţi de situaţia conflictului din estul Ucrainei înainte de întâlnirea cu Putin.

Francois Hollande şi Angela Merkel s-au declarat extrem de îngrijoraţi cu privire la situaţia din estul Ucrainei, în special de-a lungul liniei de demarcaţie dintre forţele guvernamentale şi rebelii pro-ruşi, după semnarea unui acord de încetare a focului în regiune odată cu începutul noului an şcolar.

Declaraţia liderilor occidentali vine înaintea unei întâlniri aşteptate cu preşedintele rus Vladimir Putin, care va avea loc sâptămâna viitoare în marja summitului G20 din China, transmite Reuters.

Într-o declaraţie comună, cei doi lideri occidentali şi-au arătat sprijinul pentru acordul de încetare a focului semnat de forţele guvernamentale ucrainene şi de rebelii pro-ruşi cu ocazia începutului unui nou an şcolar, care a fost intermediat de către grupul trilateral reprezentant de Germania, Franţa şi Polonia. Hollande şi Merkel au precizat că acest armistiţiu ar trebui să ducă în sfârşit la încheierea luptelor din regiunea Donbas, care au început în urmă cu mai bine de doi ani.

Anterior, Francois Hollande, Angela Merkel şi Vladimir Putin au convenit să se întâlnească în cadrul unui mini-summit organizat în marja G20 din China, pentru a discuta despre situaţia din estul Ucrainei.

Intensificarea recentă a luptelor dintre forţele guvernamentale ucrainene şi rebelii pro-ruşi din estul Ucrainei, precum şi noile tensiuni apărute în peninsula Crimeea, au ridicat îngrijorări cu privire la prăbuşirea inevitabilă a armistiţiului de la Minsk, care a fost încălcat în repetate rânduri de la semnarea sa în februarie 2015.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...