Platon spune că se află în pericol în Penitenciarul nr.13

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Omul de afaceri Veaceslav Platon, plasat în arest preventiv în penitenciarul nr.13 din Chișinău la 30 august curent, spune că se află în pericol în instituția penitenciară. Anunțul a fost făcut de avocata Ana Ursachi.

Potrivit avocatei, Platon a scris astăzi o cerere în care specifică că se află într-o stare de sănătate foarte bună și „nu are de gând să se sinucidă”. Acesta a scris cererea deoarece se află în pericol în Penitenciarul nr.13, mai spune Ursachi.

„A scris o cerere în care specifică că se află într-o stare de sănătate foarte bună, nu are de gând să intre în depresie sau să se sinucidă. Viața sa în penitenciar este în pericol, iar scrisoarea a fost scrisă astfel încât să se arate că nu este predispus la un atac de cod sau accident vascular”, a declarat Ursachi.

Totodată, avocata a spus că Platon se declară nevinovat și îl învinuiește pe oligarhul democrat Vladimir Plahotniuc de instrumentarea dosarului.

„Esența învinuirii nu este cunoscută de apărare. Cu zilele acestea de odihnă, apărătorii nu au fost lăsați nici să citească învinuirea. Acum am făcut o copie și mă voi documenta. În cadrul ședinței, Platon a spus că se declară nevoinovat. Mai mult, acesta a decarat că banii au fost furați de Plahotniuc”, a mai spus avocata Ana Ursachi.

Magistrații de la Judecătoria Buiucani au decis astăzi plasarea în arest a omului de afaceri Veaceslav Platon pentru 30 de zile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...