Atac la adresa ministerului Educației: „Sectorul învățământului este dezastruos”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova acuză conducerea ministerului Educației că-și „bate joc de copii”. Reacția acestuia vine în contextul în care în 56 de licee din mun. Chișinău au fost închise clasele a X-a.

Potrivit lui Dodon, după ce actuala guvernare a dus oamenii la limita disperării, a venit rândul ministerului Educației să își bată joc de elevi.

„Am fost într-o instituție de învățământ și am văzut în ochii părinților dezastrul din sectorul învățământului. Dincolo de faptul că părinții nu au cu ce îmbrăca copii, în 56 de licee din mun. Chișinău au fost închise clasele a X-a. Părinții și elevii au fost anunțați acum 2 zile despre această decizie, unii din ei nici nu au știut și au venit la școală, unde li s-a spus că nu există clasele a X-a. După ce actuala guvernare a adus oamenii la limita disperării, ministerul Educației își bate joc de copii”, a declarat Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, acesta a anunțat că mai mulți părinți, împreună cu deputații socialiști, vor merge la ministerul Educației pentru a cere explicații.

„Acest minister nu are un conducător bun. Se cred mari reformatori. Distrug licee, iar contractele pentru universități și colegii sunt foarte mari. Contractul de admitere la Universitatea de Medicină este de aproape 30 de mii de lei, iar la Colegiul de Muzică de 15 mii de lei. De unde să ia părinții acești bani?”, a mai spus Dodon.

Amintim că, astăzi în peste 1.300 de școli primare, gimnazii și licee din întreaga republică a sunat primul clopoțel, iar prima oră a anului școlar 2016-2017 a avut genericul „Republica Moldova – un sfert de veac”. În clasa I au mers circa 33.000 de copii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...