Rusia va organiza o competiție pentru sportivii săi paralimpici excluși de la Rio

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia va organiza săptămâna viitoare o competiție pentru sportivii săi paralimpici excluși de la Jocurile de la Rio, a anunțat miercuri președintele Comitetului paralimpic rus, Vladimir Lukin, scrie AFP.

„Planificăm organizarea unei serii de competiții pentru sportivii paralimpici din țară într-un centru de antrenament din regiunea Moscova”, a declarat Lukin, citat de agenția de presă R-Sport.

Acest turneu va începe pe 7 septembrie, ziua de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Rio, și se va încheia ziua următoare, în timp ce competiția din Brazilia se va prelungi până pe 18 septembrie.

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Paralimpice din cauza sistemului organizat de dopaj. Decizia de a exclude întreaga echipă paralimpică a Rusiei de la această competiție a fost luată inițial pe 7 august de Comitetul Internațional Paralimpic (CIP). Sportivii ruși au făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), organism care, la rândul său, le-a respins apelul.

Spre deosebire de Comitetul Internațional Olimpic (CIO), care a decis să-i autorizeze pe sportivii ruși să participe la JO de la Rio în anumite condiții, CIP a ales cea mai severă măsură posibilă, excluzând Rusia de la cel mai mare eveniment sportiv paralimpic.

Hotărârea adoptată a stârnit un val de critici și acuze din partea oficialităților ruse, inclusiv a președintelui Vladimir Putin, însă a fost susținută și apreciată de forurile sportive internaționale.

În total, Rusia a fost privată de 113 sportivi la JO, incluzând cvasitotalitatea lotului său de atletism (67 de sportivi din 68). Ea a încheiat totuși pe locul patru în clasamentul pe medalii, cu 19 titluri olimpice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...