Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În Moldova este zi libera astazi; așa a fost si ieri si va fi si miine cind se serbează Ziua Limbii…

Agentia Moldpres anunta ca va avea loc o sedinta a Comisiei Electorale Centrale in aceasta dimineata.

Ministerul educatiei anunta ca va distribui astazi primele 150 de computere dintr-un ajutor primit din Coreea.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct

Medicii de la spitalul raional din Nisporeni inaugureaza un proiect de adunare de fonduri pentru reamenajarea secţiei de pediatrie a spitalului. Proiectul se numeste „Pilula dulce”…

Pe plan international:

Natiunile Unite au dedicat aceasta zi persoanelor care au disparut. Este vorba de persoanele despre care nu se mai stie nimic, disparute in detentie, fara ca rudele sa le fi fost vreodata anuntate, cele despre care nu se mai stie nimic. Potrivit postului Deutsche Welle, in Germania in jur de 9000 de copii de refugiati au avut aceasta soarta… Vorbind inainte de ziua de astazi presedintele Comitetului International al Crucii Rosii Internaţionale, Peter Maurer a cerut guvernelor să ia in considerare aceasta problema care ţine de drepturile omului. Majoritatea persoanelor dispar in conflicte armate, in dezastre naturale sau in migratie. „Este o tragedie care afecteaza milioane de oameni, dar care ramine cumva ascunsa si despre care se vorbeste prea putin”, a declarat presedintele Comitetului International al Crucii Rosii cerind ajutorul guvernelor pentru diminuarea acestei probleme.

In India continuă dialogul strategic si comercial cu Statele Unite, condus de partea americană de secretarul de stat John Kerry.

XS
SM
MD
LG