Germania va lua sute de migranți blocați în Italia, pentru a impulsiona planul UE de relocare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul de interne italian, Angelino Alfano, a anunțat marți că Germania a fost de acord să ia sute de migranți blocați în Italia, în încercarea de a impulsiona planul Uniunii Europene de relocare a migranților, relatează agenția Reuters.

În cadrul unui acord de reducere a presiunii asupra statelor UE din prima linie a crizei migrației, Comisia Europeană a întocmit anul trecut un plan ce are drept scop relocarea a mii de migranți, sosiți în Italia și Grecia, în alte țări membre ale UE.

În baza planului UE, până la 40.000 de migranți ar putea fi relocați din Italia în decurs de doi ani, dar, până în prezent, doar câteva sute au fost mutați, deoarece multe țări din UE sunt aparent reticente primirii de solicitanți de azil și de refugiați.

„Până acum, relocarea a fost un adevărat eșec”, a declarat Alfano la postul Repubblica TV. „Dar, astăzi, am auzit că, din septembrie, sute de refugiați vor putea să plece lunar în Germania. Dacă lucrurile merg bine în cazul Germaniei, credem că așa va fi și cu alte țări”, a adăugat ministrul italian.

De la începutul lui 2014, în Italia au sosit peste 420.000 de migranți la bordul unor ambarcațiuni, potrivit unor cifre oficiale. Ministrul italian a reamintit faptul că Germania a primit deja peste un milion de migranți în 2015.

Cancelarul german Angela Merkel se confruntă însă cu critici puternice în țara sa pentru că a deschis porțile pentru migranți și se așteaptă ca partidul antiimigraționist Alternativa pentru Germania (AfD) să obține rezultate bune la alegerile din două landuri ce vor avea loc luna viitoare.

Potrivit ultimelor date, circa 3.915 eritreeni, 787 de sirieni și 686 de irakieni au ajuns în Italia în primele șapte luni ale anului 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...