Năstase, la Washington: Demnitarii americani susțin mișcarea protestatară din Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a avut marți o serie de întrevederi cu oficiali americani și grupuri de experți în domeniul social-politic, în cadrul cărora a fost analizată criza creată de actualul regim de la Chișinău.

Unul din punctele strategice din agendă a fost și Congresul Statelor Unite ale Americii. La Capitol Hill, Andrei Năstase a discutat cu un grup de congressmani și persoane cheie din Congresul SUA despre situația social-politică din Moldova, despre eforturile Platformei DA de consolidare a unei opoziții democratice veritabile, cât și despre inițiativa sa de înaintare a unui candidat comun în cadrul alegerilor prezidențiale din Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, „înalții demnitari au salutat deciziile Platformei DA și au încurajat menținerea acelorași principii democratice nobile, în pofida tuturor încercărilor anumitor grupuri de interese de a le împiedica”.

Andrei Năstase a fost invitat și la German Marshall Fund, organizație specializată pe cooperare transatlantică ce susține lideri din societatea civilă din zona balcanică, ce pot crea inițiative democratice și au potențialul de a construi un stat de drept veritabil și instituții de stat funcționale.

„Liderii GMF au apreciat experiența juridică a lui Andrei Năstase și poziția intransigentă în fața politicienilor corupți, demonstrată în timp prin inițiative neobișnuite pentru societatea moldovenească”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr a purtat un dialog și cu Glen Howard, președintele fundației Jamestown, instituție internațională de cercetare care, printre altele, a avut o contribuție directă la căderea regimului Ceașescu prin susținerea celor ce au deconspirat mecanismele interne, antidemocratice și antipopulare ale autorităților.

„Sunt copleșit de susținerea unanimă a experților și demnitarilor americani și mă conving o dată în plus că partenerii noștri de dezvoltare susțin mișcarea protestatară din Moldova și încurajează oamenii din Moldova să nu le fie frică, să depună eforturi în a-i informa corect pe cei care nu au acces la cele 15% de presa liberă, să nu se mai lase manipulați de paradigma geopolitică și să susțină pe cât posibil orice efort de promovare a valorilor democratice. Pentru că, la 25 de ani de independență, Moldova se află la o răscruce istorică, iar cel mai mare adversar nu este atât guvernarea coruptă, ci oboseala și starea de lehamite a societății. Trebuie să ne maturizăm, să punem interesele țării mai presus de orice, și să ne unim”, a declarat Andrei Năstase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...