„Există reticențe în alegerea unei femei la șefia ONU”; Ce șanse are Natalia Gherman

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Posibila alegere a unei femei în fruntea ONU se lovește încă de reticențe în cadrul acestei organizații internaționale, a apreciat duminică șefa diplomației argentiniene, Susana Malcorra, candidată la funcția de secretar general al ONU, deținută în prezent de sud-coreeanul Ban Ki-moon, transmite AFP.

„Există în continuare un vot discriminator împotriva femeilor”, a declarat Malcorra pentru cotidianul argentinian Clarin. „La capacități egale, există în continuare un mic handicap pentru femei. Și când vedem că în prezent nu există decât o singură femeie în Consiliul de Securitate (al ONU), este dificil să se mențină un oarecare echilibru și o oarecare paritate”, a explicat Malcorra, în vârstă de 61 de ani, care a fost șefa de cabinet a secretarului general al ONU. Înlocuirea lui Ban Ki-moon „este un drum lung, deoarece nu este (vorba despre) o alegere prin vot direct”, a insistat ea.

Fostul premier portughez Antonio Guterres, care s-a aflat la șefia Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, conduce în continuare în cursa pentru a deveni viitorul secretar general al ONU, după un al doilea tur de scrutin în cadrul Consiliului de Securitate. Susana Malcorra a ocupat poziția a treia.

În cadrul acestui scrutin, Natalia Gherman, fostul ministru de Extern al Republicii Moldova a ocupat ultima poziție în preferințele electorilor.

te


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...