Libia avertizează Italia în legătură cu existenţa unei celule a Statului Islamic în apropiere de Milano

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile libiene au avertizat Italia în legătură cu existenţa unei celule jihadiste în apropiere de Milano (nord), care ar fi condusă de un tunisian călit în luptele grupării jihadiste Statul Islamic, relatează presa italiană.

Existenţa acestei reţele este menţionată în documente descoperite în cursul acestei săptămâni la Sirt, după alungarea jihadiştilor din acest oraş din nordul Libiei, dezvăluie cotidianul „Corriere della Sera“, citat de AFP.

Celula jihadistă de lângă Milano ar fi condusă de Abou Nassim, un tunisian de 47 de ani care a luptat în Afganistan şi în Siria, apoi a activat în calitate de comandant al Statului Islamic în Libia.

Nivelul de alertă antiteroristă este ridicat în Italia, de teama infiltrării unor combatanţi ai Statului Islamic printre migranţii şi refugiaţii care traversează Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa.

În acest context, şeful serviciului german de informaţii interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a dezvăluit că au fost înregistrate sute de încercări ale islamiştilor radicali de a recruta migranţi găzduiţi în centrele pentru refugiaţi, transmite DPA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...