(FOTO) Războiul anti-Stat Islamic: Locuitorii din orașul sirian Manbij sărbătoresc eliberarea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rezidenții orașului sirian nordic Manbij au sărbătorit după ce a fost eliberați din mâinile jihadiștilor din așa-numitul Stat Islamic, relatează BBC în ediția online.

După doi ani, cei eliberați se bucură din nou de drepturile de bază, inclusiv rasul bărbilor și fumatul.

Aproximativ 2.000 de civili, folosiți ca scuturi umane de jihadiști, au fost eliberați, a declarat pentru Reuters Sharfan Darwish din Consiliul Militar SDF .

Coaliția Forțelor Democratice Siriene (SDF), ce include și miliția kurdă YPG, a fost susținută în campania lor împotriva împotriva Statului Islamic de atacurile aeriene conduse de SUA.

Drumurile prin Manbij au devenit cruciale pentru capacitatea grupului de a muta luptători, arme și provizii în și în afara Siriei. Rutele spre al doilea oraș al Siriei, Alep, și capitala ISIS, Raqqa, trec prin oraș.
90777160_034537561-1
Conform Observatorului sirian pentru drepturile omului, care monitorizează conflictul, în jur de 500 de mașini se îndreptau spre nord-est, spre Jarablus, un oraș sub controlul ISIS, la granița cu Turcia.

Milițiile au spus că victoria lor a tăiat ruta militanților către Europa.

„După eliberarea Manbij, membrii Statului Islamic nu vor mai putea călători liber în și din Europa”, a declarat liderul kurd sirian, Salih Muslim.
90776545_mediaitem90776544


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...