Un român a devenit erou în Italia după ce a salvat o bătrânică dintr-un incendiu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un român a devenit erou în Italia după ce a salvat o bătrână dintr-un incendiu. Bărbatul a suferit arsuri grave, dar a început să se recupereze.

Stefan Lusco, în vârstă de 41 de ani, a suferit arsuri la față și la membrele superioare și inferioare definite de medici ca fiind grave.

El se află încă internat în stare gravă la spitalul Santa Chiara din Trento, în secția de dermatologie, iar medicii susțin că starea sa se îmbunătățește, însă vindecarea acestuia va dura mai mult decât ar fi crezut, inițial ei dăduseră un prognostic de vindecare de 20 de zile.

În noaptea de 3 august, Stefan Lusco, și-a riscat viața și a intrat în casa Mariei Pia Inama, 78 de ani, la Roverè della Luna (Trento), salvând-o din flăcările care îi cuprinseseră locuința, iar într-un interviu acordat pentur postul tv italian Trentino Tv, românul a spus că nu o cunoaște pe femeie, dar că nu a contat, pentru că ar fi intervenit pentru oricine ar fi fost în pericol. Incendiul a pornit la miezul nopții de la magazia de lemne de la casa bătrânei, Maria Pia Inama, care dormea.

Potrivit primelor informații, incendiul a plecat de la un scurtcircuit. În câteva clipe,flăcările s-au întins în casă, ajungând în camera de dormit și cuprinzând-o complet pe femeia care nu ți-a dat seama ce se întâmplă.

Femeia a fost transportată la Verona la secția de arși, în condiții grave, însă românul a reușit totuși să-i salveze viața, informează libertatea.ro.

Consulul onorific al României din Trento, Maurizio Passerotti, l-a vizitat pe român și l-a felicitat pentru curajul lui, iar luna viitore, eroul român din Trento va fi vizitat și de ambasadorul român de la Roma, George Bologan, potrivit gazetaromaneasca.com.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...