„Astăzi, poliţia se va concentra pe informaţii şi supraveghere”, a anunţat generalul Pongsapat Pongcharoen, adjunctul şefului poliţiei naţionale.
În prezent sunt în curs analize ADN asupra eşantioanelor prelevate de la locul exploziilor.

„Ieri (vineri — n.r.) au avut loc interogatorii, dar niciun suspect nu a fost reţinut”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Piyapan Pingmuang, dezminţind zvonurile privind arestarea unui suspect.

El a refuzat să furnizeze mai multe informaţii privind persoanele interogate până în prezent.
Anchetatorii nu au anunţat până acum că ar privilegia vreo pistă, dar junta arată cu degetul mai degrabă spre un „sabotaj local” decât spre terorismul internaţional.

Pistele evocate de experţi merg de la o posibilă răzbunare a opoziţiei politice într-un climat de puternică reprimare a libertăţilor civile de la lovitura de stat din 2014, până la un atac fără precedent al separatiştilor musulmani din sudul extrem al ţării.

De altfel, autorităţile au cerut întărirea securităţii sâmbătă în întreaga ţară, punând accentul pe locurile publice, gări sau aeroporturi.

În total, miercuri şi joi au explodat 11 bombe în cinci provincii din sudul Thailandei, printre care şi în staţiunile balneare Hua Hin şi Phuket, provocând moartea a patru persoane. Dintre răniţi, zece sunt turişti străini.

Hua Hin este cea mai afectat dintre aceste locuri turistice, două bombe artizanale ascunse în ghivecele plantelor explodând la interval de 30 de minute joi seară. O altă dublă explozie s-a produs vineri dimineaţă.