Pasagerii care aşteptau să decoleze spre mai multe destinaţii au avut parte de muzică, dansuri şi clătite. Evenimentul a fost organizat de firma rusească care a luat în concesiune aeroportul pe o perioadă de 49 de ani.  Dacă unii au savurat cu plăcere sărbătoarea, alţii s-au arătat deranjaţi de gălăgie.

Sărbătoarea de pe aeroportul Chişinău a fost aspru criticată de mai mulţi jurnalişti, care spun că organizarea acestui eveniment pe teritoriul aerogării, nu este decât este o sfidare la adresa moldovenilor.

Potrivit lor, acţiunea nu vine decât să arate încă o dată cine este stăpânul aeroportului, darea în concesiune a căruia a stârnit mari controverse în societate. Reprezentanţii mass-media susţin că astfel de manifestaţii ruseşti nu ar trebui promovate pe aeroport pentru că duc în eroare turiştii.

„Acest aeroport nu mai este al RM, aparţine unui stat străin şi reprezentanţii îşi fac mendrele şi propriile lor sărbători şi aşa mai departe. Pentru că nu este primul caz cu Masleniţa. Eu am trecut prin aeroportul internaţional Chişinău la sfârşitul lunii decembrie şi am fost întâmpinat de Moş Gerilă cu Snegurocika lui. Acest aeroport s-a transformat într-o cocină a lui Putin şi a Federaţiei Ruse. Anul acesta a fost organizată această sărbătoare pe aeroport pentru a sfida cetăţenii RM, pentru a demonstra că acest aeroport nu este al nostru, ci aparţine unui stat străin”, consideră jurnalistul Vasile Năstase.

„Induce impresia că Republica Moldova este în continuare parte a Rusiei. La aeroport trebuie să promovăm cumva vinurile noastre, produsele noastre, sărbătorile noastre şi nu cele ale Rusiei. Denotă încă o dată că stăpânii aeroportului sunt ruşii. Ceea ce se întâmplă la aeroport cu această sărbătorire a Masleniţei dă dovadă că nu numai ieşirea şi intrarea în RM aparţine ruşilor, dar şi bucată cu bucată încet, încet tot spre Rusia se duce”, a menţionat şi jurnalista Angela Aramă.

„Vor să ne cucerească cu surle şi trâmbiţe, dansuri şi cântece. Cu atâtea rute care vin spre Chişinău din Europa îşi creează impresia lumea că aterizează în Asia. S-ar putea să fie o mică provocare aici. Chiar este straniu de ce au ales anume aeroportul. Mi se pare că este străin să pui accentul pe o cultură pe care o impui”, a comentat editorialistul Mircea V. Ciobanu.

Firma rusească care a luat în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău în august 2013 şi-a luat angajamentul ca în primii doi ani să investească 45 de milioane de euro în modernizarea aerogării.

Până la sfârşitul anului trecut, însă, suma investiţiilor a constituit aproximativ 8 la sută din totalul banilor promişi.