MAE rus avertizează: Uciderea unui militar rus în Crimeea nu va rămâne fără consecințe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul rus de Externe a precizat joi că moartea unui militar rus în ciocniri armate la frontiera dintre Crimeea și Ucraina în cursul weekend-ului nu va rămâne fără consecințe, relatează Reuters.

Ministerul a precizat într-un comunicat că tentativele de a destabiliza situația din Crimeea vor eșua și a făcut apel la alte țări să facă presiune asupra Ucrainei pentru a se reține de la alți pași periculoși.

Rusia a anunțat anterior că un militar și un angajat al serviciului federal de securitate (FBS) au fost uciși în aceste ciocniri cu trupele ucrainene. La rândul ei, Ucraina neagă că aceste ciocniri ar fi avut loc, potrivit Agerpres.

Președintele rus, Vladimir Putin, a acuzat miercuri Ucraina că a ales calea terorii în locul păcii și că joacă un joc periculos după ce serviciul rus de securitate FSB a anunțat că a dejucat o serie de raiduri armate ucrainene în Crimeea anexată, relatează Reuters.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat joi că a dat instrucțiuni tuturor unităților armatei aflate în apropierea Crimeei și a regiunii Donbas să fie în stare de alertă maximă de luptă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...