(DOC) Pașaportul ucrainean al lui Platon ar fi fals

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pașaportul ucrainean al omului de afaceri Veaceslav Platon, reținut la 25 iulie la Kiev, după ce autoritățile de la Chișinău l-au dat în căutare internațională, și arestat pentru 40 de zile, ar fi fals. O confirmare în acest sens fiind publicată de presa din Ucraina.

Censor.net publică un document în care se arată că pașaportul VN Nr. 051164 a fost eliberat pe numele Kobalev Veaceslav Nicolae în data de 10 ianuarie 2002, însă în baza de date nu există nicio cerere privind eliberarea acestuia.

„Conform registrului și emiterii pașapoartelor din regiunea Jitomir, pașaportul VN Nr. 051164 din 10.01.2002, a fost eliberat pe numele lui Kobalev Veaceslav Nicolae. Cererea privind eliberarea pașaportului cetățeanului lipsește”, se arată în document.

Anterior, avocații lui Pla­ton au anunțat că acesta este cetă­țean al Ucrai­nei din anul 2002. El s-a dezis de cetă­țe­nia Republicii Mol­dova și a Fede­ra­ției Ruse din motive per­so­nale. Astfel, avocații spun că extrădarea acestuia autorităților de la Chișinău este imposibilă, întrucât Constituția Ucrainei stipulează că țara nu își extrădează cetățenii.

Deocamdată organul de urmărire penală din Republica Moldova nu a anunțat dacă pașaportul ucrainean depistat asupra lui Veaceslav Platon în timpul reținerii sale în Ucraina este fals.
censor_blogs_content_big


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...