Declaraţia scandaloasă a unui lider nazist din SUA despre Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Încercarea de a „planta sămânţa” naţionalismului de culoare albă în politica generală – unde ar putea „înflori” şi duce la coaliţii pro-albi – nu va fi uşoară, potrivit preşedintelui Partidului Nazist American, Rocky Suhayda. Însă liderul neo-nazist spune că există totuşi o figura politică ce reprezintă „o reală oportunitate” pentru a deschide acest drum, nimeni altul decât Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA.

„Dacă Trump câştigă, va fi o reală oportunitate pentru naţionaliştii albi, care vor începe inteligent să construiască de la această bază (…) „, a declarat Suhayda la emisiunea să la radio, notează Washington Post.

„Nu trebuie să fie ‘anti’, cum a fost mişcarea decenii întregi, atât cât trebuie să fie pro-albi. Ştiţi ce zic? Este greu să ne cataloghezi bigoţi dacă nu ne purtăm că un bigot. La asta ar trebui să se gândească mişcarea”, a continuat acesta, conform ziare.com.

Liderul nazist a mai spus că „avem o oportunitate minunată, care ar putea să nu mai vină vreodată, la momentul potrivit”. „Declaraţiile lui Donald Trump din campanie au arătat că ‘viziunile noastre’ nu sunt atât de ‘nepopulare'”, a mai precizat Suhayda.

Liderul neonazist nu este primul militant al supremaţiei albilor care-şi manifestă sprijinul pentru Donald Trump. Anterior, Rachel Pendergraft, coordonatorul naţional al Partidului Cavalerilor – un portdrapel pentru Ku Klux Klan -, a declarat că, mai nou, se foloseşte de candidatura lui Trump ca să atragă noi recruţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...