Pistol încărcat cu cartușe, depistat în bagajul unui bărbat care călătorea pe cursa Chișinău – Atena

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un bărbat cu dublă cetățenie, R.Moldova și României, în vârstă de 64 de ani, a încercat să treacă frontiera Republicii Moldova având în bagaj un pistol încărcat cu cartușe. Cazul a fost înregistrat la 7 august pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timpul verificării pasagerilor rutei Chișinău-Atena.

La controlul de securitate, efectuat de polițiștii de frontieră asupra bagajului de mână a pasagerului, a apărut o imagine cu un obiect asemănător armei. Ulterior, în urma verificărilor amănunțite s-a depistat un pistol de model A.T.C. seria 212678, încărcat cu patru cartușe, calibru 6,35. Posesorul armei a prezentat permisul de port armă și a declarat că nu intenționa să o transporte peste hotare, fiind luată cu sine din neatenție. Acest fapt, urmează să fie concretizat de angajații Poliției de Frontieră, care continuă cercetările.

Arma și cartușele au fost ridicate și transmise spre expertiză în vederea stabilirii ulterioare a stării tehnice şi de funcţionare al acestuia. Pentru încălcarea regulilor de deţinere, port, transport, folosire sau aplicare a armei individuale şi a muniţiilor aferente, bărbatul riscă amendă de până la o mie de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...