Analist: Politicul a ajuns aproape la ultimul stadiu al distrugerii Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Americanii nu vor veni în Republica Moldova, nici rușii și nici turcii, nimeni nu ne va salva, spune analistul politic Alexei Tulbure.

Acesta spune că în cei 25 de ani de independență am ajuns aproape la ultimul stadiu al distrugerii statului.

„Noi am formulat, încercăm să conturăm diagnosticul corect al țării noastre. Iată noi spunem că după 25 de ani noi așa și nu am cunoscut un triumf al Moldovei independente, că au fost 25 de ani de demodernizare. Am ajuns aproape la ultimul stadiu al distrugerii statului, care nu mai este capabil să-și îndeplinească funcțiile sale de bază, care deservește un grup foarte îngust de oameni și interesele lor mercantile. Din acest stat masiv pleacă lumea”, a spus analistul.

„Noi vorbim despre faptul că trebuie să resetăm acest stat. Vorbim despre faptul că felul în care acest stat a fost clădit, cum a început viața lui, nu a fost corect. Eu, de pildă, cred că aceasta este una din problemele fundamentale. Deci, stabilind diagnoza, noi am injectat aceste lucruri în spațiul public, în speranța că oamenii vor participa în discuții. Eu, în general, aș vrea ca noi să avem o discuție foarte deschisă despre aceste lucruri. Cred că în jurul acestor formulări, în jurul acestor discuții vor apărea oameni care, posibil, în viitor vor deveni baza vreunui proiect politic. Alte rețete noi nu avem! Americanii nu vor ateriza aici, nici rușii și nici turcii, nimeni nu ne va salva”, a declarat analistul într-o emisiune pentru Europa Liberă.

Acesta a adăugat că, „noi trebuie să înțelegem că aceasta este țara noastră, este viața noastră, și nimeni nu va face nimic în locul nostru”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...