JO 2016: Mergea și Tecău s-au calificat în optimile probei masculine de dublu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Perechea alcătuită din tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău s-a calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale probei masculine de dublu, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după 6-3, 6-2 cu argentinienii Federico Delbonis/Guillermo Duran.

Partida dintre cele două perechi a durat o oră şi zece minute. Debutul primului set a fost echilibrat, până la scorul de 2-2, când perechea din Argentina a reuşit break-ul şi a trecut în avantaj, scor 3-2. Imediat, însă, Tecău şi Mergea au revenit şi au preluat conducerea, scor 5-3, după ce au câştigat de două ori contra serviciului şi au servit pentru câştigarea setului. În final, „dublul” român s-a impus, scor 6-3.

Actul secund a debutat sub aceleaşi coordonate, doar că cei care au reuşit break-ul la scorul de 2-2 de această dată au fost Mergea şi Tecău. De acolo, echilibrul s-au rupt, iar favoriţii numărul cinci şi-au trecut în cont şi setul doi, scor 6-2.

În optimi, Mergea și Tecău, favoriții numărul cinci, vor juca împotriva mexicanilor Santiago Gonzalez/Miguel-Angel Reyes-Varela, care au dispus cu 6-3, 6-0 de britanicii Coling Fleming/Dominic Inglot, în doar 51 de minute. Meciul va avea loc luni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...