La pauză, Dinamo conducea cu 1-0, dar o serie de greşeli mari individuale le-a permis peninsularilor să întoarcă scorul în repriza secundă. Au mai trecut câteva zile şi dinamovistul Ştefan Radu a fost transferat de Lazio, pentru o sumă record la acea vreme.

Un articol despre acuzele de blat şi despre culisele financiare ale unui meci de fotbal disputat acum mai bine de 7 ani a generat o reacţie neaşteptată. Cotidianul ProSport a scris în urmă cu două săptămâni despre culisele meciului Dinamo - Lazio, publicând numeroase mărturii care indicau un meci strategic. Plecând de la acel articol, DNA a deschis un dosar în acest caz.

Vali Năstase se apără după ce a fost acuzat de blat: "Voi merge în justiţie!"

Vladimir Cohn, acţionar la Dinamo în seara în care a avut loc meciul de pe fostul stadion Naţional, a dezvăluit pentru sursa citată:"Blaturile să făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii. Cu puţină tocmeală, ieşea un preţ bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză, li s-a spus jucătorilor: 'Băieţi, daţi-vă la o parte!' Posibil să fi fost şi o treabă la pariuri, să conducă Dinamo la pauză şi să câştige Lazio. Dinu şi Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Preţul a fost vânzarea lui Radu Ştefan care nu valora niciodată 4,5 milioane de euro", a relatat fostul conducător al alb-roşilor.

La vremea realizării transferului lui Radu, oficializat în ianuarie 2008, presa a vehiculat 4,5 milioane de euro, sumă confirmată şi de clubul Dinamo. Dar antrenorul echipei din 2007, Mircea Rednic, a vorbit recent despre o sumă de 7,2 milioane de euro, iar Nicolae Badea, un alt fost acţionar al "câinilor roşii" are o altă variantă contabilă: "Suma reală a fost de 5,4 milioane de euro. A fost un transfer temporar pentru un an pentru 700 de mii de euro, iar după ce jucătorul a confirmat, Lazio a mai plătit 4,6-4,7 milioane de euro".

Şi numele lui Cristi Borcea este implicat în afacere. În acest moment, el este în închisoare, unde ispăşeşte o condamnare de 6 ani şi 4 luni pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în Dosarul Transferurilor. El a fost acuzat că, împreună cu impresarii Ioan şi Victor Becali, a prejudiciat clubul Dinamo la transferurile în străinătate ale şapte jucători.

Antrenorul lui Dinamo de la acea vreme, Mircea Rednic, a declarat: "Să vinzi un jucător pe aproape 8 milioane de euro mi s-a părut incredibil. Păi, tu dai 7 milioane pe un jucător de 20 de ani din România!? OK, el a confirmat, foarte bine, că au avut ăia ochi. Au fost 7 milioane de euro plus TVA. Exact cât luam de la UEFA dacă intram în grupe. Atât lua Dinamo atunci. Lazio a luat mai mult".

Tot Mircea Rednic a alimentat şi discuţia legată de corectitudinea meciului cu Lazio: "Şi mie mi s-a părut meciul retur dubios. Vali Năstase a fost adus peste mine de Cristi Borcea cu câteva săptămâni înainte de meciurile cu Lazio. Eu l-am vrut pe Giani Kiriţă. Mai surprinzător a fost că lui Vali Năstase i s-au dat 60.000 de euro când a venit, la semnătură, după care a fost dat afară. Eu i-am zis lui Cristi: 'Nu se poate să-i dai 60.000 de euro, ăsta ne-a îngropat. Cere-i măcar jumătate din bani înapoi!' Şi el zice: 'Lasă, Mircea, că e şi el băiat amărât. Uite, îl dăm afară, îl trimitem la Bistriţa'. Mi-a zis asta cu lejeritate şi la fel de lejer l-au lăsat să plece". Cu Lazio, Năstase a greşit decisiv la golul de 1-1.

În fine, fostul acţionar al lui Dinamo, Vladimir Cohn, a pus gaz pe foc: "Multă lume s-a întrebat ce s-a întâmplat la meciul respectiv. Şi eu, şi Rednic, şi vreo 30.000 de suporteri ai lui Dinamo. E foarte bine că s-a deschis o anchetă, poate ne lămurim şi cu alte mistere în urma ei. Important este să aibă şi o finalitate. Nu ştiu, poate vor găsi cei de la DNA ceva".